Vi får ofte stillet spørgsmål, om emner som ikke står i vores handelsbetingelser.

For at hjælpe dig med din beslutning om at købe en Python cykel, får du her svarene på de oftest stillede spørgsmål:

Åbningstider og forhandlere

 • Vores eget showroom på Nyraad Hovedgade i Vordingborg er åbent efter aftale på alle hverdage i nedenstående tidsintervaller:
  Mandag til torsdag 9:00 til 16:00
  Fredag 9:00 til 14:00
  Da det ikke fungerer som en butik med fast personale, vil der kun blive åbnet efter aftale. Skriv på info@pythonpro.com eller ring på 70111111.
 • Bor du ikke i nærheden af Vordingborg kan du kontakte vores Udst forhandlere i dit område. Se under menupunktet “Forhandlere”.

Er det muligt at købe en cykel afbetaling?

 • Det er muligt at købe cykler eller stel på afbetaling hos Python Pro ApS. Det forudsætter, at kunden møder op i vores showroom i Vordingborg, og fremviser legitimation i form af pas eller kørekort samt sygesikringsbevis. Mens kunden venter søger vi kreditgodkendelse hos Nordea Finans. Går den igennem kan kunden købe produktet på afbetaling. Det KUN produkterne i kategorien “afbetaling”, som kan købes på afbetaling. Prisen per måned står angivet under produktet.
  Ved køb på afbetaling vælges prisen “køreklar/måned”, for at reservere varen til dig. Vælg bankoverførsel og gennemfør handlen, men lad være med at overføre penge. Når vi har modtaget ordren, kontakter vi dig, og aftaler en tid hvor du kommer til vores showroom i Vordingborg for at lave ansøgningen. Reservationen gælder i maksimalt 5 dage.
 • Den angivne pris per måned er kun for cyklen/stellet og omfatter ikke evt. tilkøb eller opgradering. Denne pris tillægges ansøgningen således at den månedlige pris øges med tillægsprisen divideret med antal måneder.

Hvilken størrelse cykel skal jeg vælger?

 • Det er svært at give en 100% vejledning på dette punkt, da valg af størrelse afhænger af højde, skridtlængde, kørestil, fysiologi m.m. men i særdeles også af cyklens geometri. Men i 90% af tilfældene kan man alene ud fra en persons højde beregne cykelstørrelsen.
  Vi har lavet en gennemsnits beregning ud fra vores cyklers geometri som vil være retvisende i langt de fleste tilfælde. Dvs. denne guide kan ikke med sikkerhed anvendes på cykler af andet fabrikat end Python. Beregningerne er lavet med udgangspunkt i modellerne RFC-202, RF-C502i samt MT-C451.
 • Højde ca. 152-163 cm. = racer str. 47
 • Højde ca. 164-174 cm. = racer str. 50 / MTB 29’er str. 17”
 • Højde ca. 167-176 cm. = racer str. 51 / MTB 29’er str. 17”
 • Højde ca. 173-180 cm. = racer str. 53 / MTB 29’er str. 17”/19”
 • Højde ca. 175-182 cm. = racer str. 54 / MTB 29’er str. 19”
 • Højde ca. 179-188 cm. = racer str. 56 / MTB 29’er str. 19”
 • Højde ca. 181-190 cm. = racer str. 57 / MTB 29’er str. 19”/21”
 • Højde ca. 187-195 cm. = racer str. 59 / MTB 29’erstr. 21”
 • Højde ca. 190-200 cm. = racer str. 60 / MTB 29’erstr. 21”

Hvordan kan I sælge Jeres cykler så billigt og hvordan er kvaliteten?

 • Pythons cykler har blandt andet vundet OL, VM, DM, masser af UCI løb og etaper, blandt andet 3 etaper i Post Danmark Rundt med Magnus Cort og to gange Liege-Bastogne-Liege med Michael Valgren samt mange danske A-klasse løb.
 • Python Pro ApS har i elleve år sponseret flere kendte cykelhold og cykelryttere, som har hjulpet os med at udvikle de bedste cykler til professionelt brug. Vores cykler har i den periode udviklet sig til at blive Danmarks mest vindende cykelmærke i 2013 og 2014. Vi har via vores cykelhold og cykelryttere opnået den bedst tænkelige kvalitet, og vores cykler har vundet storset alt hvad der er at vinde. Dette har kostet en styrtende masse penge, men det har været det hele værd, og vi har været ekstremt glade for vores sponsorater. 
  Fra januar 2015 har vi reduceret vores omkostninger til sponsorater med omkring 90%. Dette medfører, at vi fra det tidspunkt har kunnet reducere vores priser i betragteligt omfang, således at priserne nu afspejler varens reelle pris, da der ikke længere skal indregnes omkostninger til sponsorater, dyr markedsføring og flotte biler m.m.:-) Du kan derfor roligt regne med, at kvaliteten er 100% den samme som altid, men priserne er nu blot meget lavere, da vores omkostninger er reduceret med 90%.

Hvad er forskellen på en Python kasse-, partner- og shop cykel (Se også beskrivelsen ved den enkelte cykel)

 • Vi afsender altid kun kassecykler fra vores lager, der er bygget efter standardspecifikationerne, som er beskrevet ved hver cykel. Vi har IKKE mulighed for at ændre i en kassecykels opsætning da de sendes direkte fra vores centrallager i Greve. Har du brug for service i forbindelse med dit køb kan du vælge at købe cyklen som en Python partner cykel eller en Python shop cykel.
  Køber du en Python partner cykel sendes kasse cyklen til en af vores Python partnere, som udpakker og færdigjusterer cyklen for dig. Du kan herefter hente den hos Python partneren. Den angivne Python partner pris dækker alle omkostninger i den forbindelse
  Har du brug for endnu mere service, kan du gå til en af vores Python partneres shop og købe cyklen her. Python partneren kan være behjælpelig med at tilpasse cyklen og evt. skifte til andre pedalarme, anden styrbredde, anden frempinds længde m.m. Vi sender stadig kasse cyklen til Python partneren, som så selv indkøber evt. andet kranksæt, andet styr, anden frempind m.m. Den angivne Python shop pris dækker alle omkostninger i den forbindelse, men kun hvis de ønskede ændringer holder sig inden for samme produkt mærke og kategori, som sidder på kasse cyklen i forvejen. Vi anbefaler dog, at du henvender dig direkte til Python partneren, som ofte har mulighed for at give dig en bedre Python shop prisen, da prisen i webshoppen tager højde for værst tænkelige opsætning mht. pris.

Hvis man køber en kasse cykel, hvor meget skal man så selv lave på cyklen?

 • En kasse cykel er 99% samlet. Dvs. alt – greb, kabler, gear osv. er monteret som det skal. Det eneste du skal gøre er, at fastgøre styret til frempinden, sætte sadelpind med sadel ned i sadelrøret, samt justere gear og bremser. Du skal også sikre dig, at alle skruer og møtrikker er forsvarligt spændt. Ved en Di2 cykel skal du selv sætte batteriet fast i sadelpinden og ”klikke” stikkene ind i batteriet og teknikboksen. Stikkene kan kun sidde på én måde, så det kan næsten ikke gå galt

Er der garanti når man køber en kasse cykel?

 • Naturligvis. Selvom vi sælger cyklerne til samme gode pris som de udenlandske web butikker, får du garanti i Danmark i henhold til den danske lovgivning. Hvis du vælger levering via en Python Partner, er det Python Partneren som giver garantien. Vælger du ikke en Python Partner er det Python Pro ApS, som giver garantien.

Hvor lang leveringstid er der på en cykel

 • Hvis du bestiller en cykel på en hverdag inden kl. 11:00 afsendes den med GLS samme dag. Du kan derfor forvente at modtage den efterfølgende hverdag. Det er også muligt at afhente cyklen på vores speditionslager i Greve fra ca. 3 timer efter bestillingen på hverdage mellem 8:00 og 16:00 (Fredag dog kun til kl 14:30). Angiv blot dette i kommentar feltet i forbindelse med checkout.

Kan man få oplyst et leveringstidspunkt?

 • Dette er desværre ikke muligt da vi sender via GLS. Vi kan heller ikke bede dem ringe til dig, eller give dem instruktioner om at stille cyklen et bestemt sted.

Kan jeg selv hente cyklen?

 • Ja! Du kan hente en bestilt kasse cykel på vores speditions  lager i Greve (hvis den er på lager) ca. 3 arbejdstimer efter at den er bestilt, på hverdage mellem 8:00 og 16:00 (Fredag dog kun til kl 14:30). Men uanset om du henter selv, eller får den sendt, vil der blive pålagt et gebyr på kr. 80,- som dækker det gebyr vi betaler til speditionslageret. Så de kr. 80,- vil altid blive tillagt en bestilling uanset hvad.

Står der stelnummer på fakturaen?

 • Nej! Der står ikke stelnummer på fakturaen. Det skyldes at cyklen udleveres/sendes direkte fra speditions lageret, hvor cyklerne står færdigbygget pakket i kasser. Det er derfor meget vigtigt, at du selv noteret stelnummeret, evt. på fakturaen, så du kan finde det frem hvis du en dag skulle få brug for det. Stelnummeret står enten under krankboksen eller på undersiden af den nederste del af skrårøret. Stelnummeret er det nummer som starter med “WPYT…….”

Kan man ændre på en kasse cykel?

 • Det er desværre ikke muligt at ændre på en kasse cykel. Kasse cykler kan kun leveres som beskrevet på hjemmesiden. Dette skyldes, at for at holde omkostningerne nede, bygges der ca. 200 ens cykler ad gangen. De stilles på vores speditionslager i Greve, hvorfra de distribueres ud til kunderne via GLS. På den måde kan vi tilbyde en ekstrem lav kasse pris. Har du brug for at få ændret på en cykels opbygning , er det ikke en kasse pris du skal kigge på, men der imod en Python Partner eller cykel handler pris. Kontakt en Python Partner på forhånd, og aftal en pris med ham for eventuelle ændringer.

Hvad gør jeg, hvis jeg vil have anden gearing ?

 • Vi har valgt at bygge alle vores kasse cykler med hhv. Shimano 5800, 6800 og 9000 og opefter. Det har vi valgt, da man med de geargrupper kan skifte klinger foran, uden at skulle skifte hele kranksættet, som man skal med de fleste andre geargrupper.  Dvs. at du kan købe løse klinger og selv skifte dem ud, når bare du er sikker på at de klinger du køber er kompatible med geargruppen.
  Du kan ved de fleste af vores modeller tilvælge anden gearing mod tillægspris. Bemærk at ved bestilling af anden gearing sendes det tilkøbte fra Shimano Nordic og ankommer til os 1-2 dage efter. Dette leveres derfor til dig i en separat forsendelse 2-3 hverdage efter cyklen.

Kan jeg få oplyst stelnummer på en cykel jeg har købt hos Jer?

 • Vi kan desværre ikke oplyse stelnumre på cykler vi har solgt. Vi registrerer ikke stelnumre på de enkelte kunder. Vi har kun en samlet oversigt over alle de stelnumre, som vi har importeret totalt set. Dette skyldes bl.a, at for at holde omkostningerne nede, bygges der ca. 200 ens cykler ad gangen, som stilles på vores speditionslager i Greve, hvorfra de distribueres ud til kunderne via GLS. Vi ser derfor ikke cyklerne her hos os før de sendes ud til en kunde. På den måde kan vi til gengæld tilbyde en ekstrem lav kasse pris.

Rabatkoder.

 • I forbindelse med konkurrencer, events og markedsføring ud loddes sommetider nogle rabatkoder. Vær opmærksom på, at der altid er tilknyttet særlige betingelser til en rabatkode, og overholdes disse betingelser ikke af køberen, forbeholder vi os ret til at annullere ordren. Har du derfor fået fat i en rabatkode, som ikke oprindeligt er til sigtet dig, bør du henvende dig til den oprindelige modtager af rabatkoden for at få udleveret en kopi af betingelserne, så du ved at følge disse kan undgå at få annulleret din ordre.

Er der vægtbegrænsning på Jeres rammer?.

 • Ja! carbon kan ikke holde til alt, så der er en grænse for hvor meget brugeren må veje. Grænserne er følgende:
  DK05CA <110Kg
  DK06CM <100Kg
  DK07CM <100Kg
  RF-SL1 <90Kg
  RF-M01 <90Kg
  RF-M03 <100Kg
  RF-M03x <90Kg
  RF-C201 <110Kg
  RF-C202 <110Kg
  RF-502i  <90Kg
  Aero-1 <135Kg
  STEALTH <135Kg
  RF-C303 <135Kg
  Bemærk dog at hjulene kan have lavere grænser.